Tabe o Ite,

We are Local Tour Operator and Specialist in Komodo Tour, Komodo Diving and Flores Island Tour! It is a honour to welcome and offer you our best tariff and complete information about  Komodo Tour from Bali or lombok or Labuan Bajo, Car & Boat Rental in Flores and hotel booking in Flores island; an unexplore and untouristic destination! Here, we would like to give you the assistance of well-experienced and friendly staffs, also CSR Program. We speak Germany, English, and Bahasa. About payment, you only pay 30% in advance as down payment and we collect the remaining payment at your hotel in Bali. Email us: reservation@komodotours.net or Call/WA Center: +6285-337-173-411. Terima kasih!

 Language

Payment

 Follow Us

FT 35-B2: Komodo Excursion from cruise For Small Group

 Main Points: Komodo island and PINK beach

Duration: 06 hours

 

Tour Description

Tendering from the ship, you will arrive at the komodo jetty which is the headquarters of the komodo national park. The world-renowned wildlife island of komodo is the desolate domain of a fierce and very rare species of reptile that bears the looks of a prehistoric dinosaur and is appropriately called a komodo dragon. Once ashore, you will be met by a local tour guide to begin the walking expedition of the island. Travelling in small groups with the guide and a park ranger, you will make their way along paths that lead through pockets of thorny vegetation and dry tropical grasslands to the viewing point, senses heightened with anticipation that the dragons will make an appearance. First stop will be banunggulung hill. Here you can see the former dragon feeding point. Proceed with the track into the sulfuria hill. From this high, the whole area of komodo national park and surrounding area. Afterward, the guide will take you to the spot where we can see the dragon. This first-hand look at komodo will also serve to acquaint guests with other notable species that inhabit the island, as well as the rich surrounding marine environment. Informative commentary will be happily provided by expert guides. the tracking will be finish at the several small art and craft shop where you can buy a souvenir to bring home. From the finish point, you then walk to the new concrete pier where your wooden motorized boat await and ready to sail to the Pink beach. For most of the sand is white, mixed with stunning coral formations and clear water making this an ideal place to snorkel, relax, sunbathing, swim and enjoy the peaceful surroundings before you return to the ship. Lunch will be served on board the boat.

Time

Description

Activities

07.00 – 07.10

Starting point short briefing

10 minutes

07.10 – 07.40

Starting Point to Sulfuria Hill

30 minutes

07.40 – 07.55

Sulfuria Hill (Viewing Point of Komodo Island and Surrounding)

15 minutes

07.55 – 08.25

Sulfuria Hill to Hutan Asam

30 minutes

08.25 – 08.40

Hutan Asam (Komodo Dragon Viewing Point)

15 minutes

08.40 – 09.05

Hutan Asam to Finish Point

25 minutes

09.05 – 09.15

Finish Point to New Concrete Pier

10 minutes

09.15 – 09.45

Loh Liang Harbor to Pink Beach

30 minutes

09.45 – 11.45

Pink Beach (Snorkelling)

120 minutes

11.45 – 12.15

Pink Beach to Concrete Pier

30 minutes

12.15 - 12.45

Concrete Pier to National Park to (art and craft shop)

30 minutes

12.45 – 13.00

Art and craft shopto Loh Liang Jetty

15 minutes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PRICE IN USD / PERSON

10 -19+1

20-29+1

30-39+2

120

90

80

 
 

Services included:            Fragrance Wet Tissue Service

                                                National Park Entrance Fee

                                                Camera and Video Camera Fee

English Speaking Guide (Incl. National Park Ranger)

                                                Local Wooden Boat/Speed Boat

                                                Snorkeling gear (fin and snorkel)

                                                Fresh Coconut, Mineral water and Soft drink

 

Notes:

1.     Coconut, Soft drink and water provide in cold or normal.

2.     Wooden boat takes about 30 minutes to Kampung Komodo but Speed boat takes 5-10 minutes

3.     Wooden boat takes about 30 minutes to Pink Beach but Speed boat takes 5-10 minutes

  • FT 28: BALI TORAJA FLORES KOMODO 18D/17N

    Day 1:  ARRIVING AT DENPASAR Upon arrival at Ngurah rai international airport in denpasar bali our guide will be picked you up and lead you to transfer in hotel around sanur  and free...

    View  Start From $. 3519


  • FT 01I: Rinca & Bidadari One Day Tour

    Focus:Rinca Island and Kelor/Bidadari Island Transport: Open Deck (Traditional) Boat Pick you up from hotel in Bali then transfer to airport to catch the flight leaving for Labuan Bajo (...

    View  Start From $.


  • FT 11C: Kelimutu Tour 3D/2N

    Day 1: Ende- Blue stone- Museum Bung Karno- Moni (L,D) Pick you up from Aboeroesman Ende then drive to Blue Stone Beach. Lunch serve at local restaurant. After lunch, we drive back to Ende to M...

    View  Start From $. 559